Skattesänkningar drabbar barnfamiljerna och välfärden

Nu aviserar regeringen att man bryter vallöftet om sänkt maxtaxa på fritids. Detta med motiveringen att reformen skulle vara för dyr och att "Det är viktigare att ge kommunerna pengar så att de kan behålla personal i skolan och i vården".

Kostnaden för denna reform skulle, enligt regeringskansliet, bli en halv miljard. Detta bör ställas med de skattesänkningar för drygt 100 miljarder som regeringen genomfört. Att vi inte har råd är inte sant, regeringen har bara valt att prioritera skattesänkningar som, enligt en artikel i dagens Aftonbladet, gett landets miljonärselit åtskilliga miljarder mer i plånböckerna att köpa lyxbilar och exklusiva yachter för.

Detta är också ett dubbelt svek mot barnfamiljerna då det inte bara handlar om mer pengar i plånboken, utan också möjligheten att jobba när barnen är på fritids. Vad jag minns så var det där med fler i arbete ett viktigt mantra för högeralliansen under valrörelsen men det verkar vara glömt nu. Nu är också arbetslösheten i Sverige för första gången högre än genomsnittet i Europa, och ökar snabbare än i dessa länder. Detta för att regeringen valt att prioritera skattesänkningar som framförallt hamnat i de redan rikas plånböcker, istället för att vi ska ha god bemanning inom vården och skolan, eller sysselsättningsskapande åtgärder som utbildning till arbetslösa istället för passiva insatser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0